در این مقاله از شرکت مهندسین مشاوره بوم پایش در اصفهان می خواهیم راجع به با تفکیک زباله ها به محیط زیست کمک کنیم!!! برای شما مطلبی را ارائه دهیم در صورت مفید بودن مطلب آن را به اشتراک بگذارید.
با تفکیک زباله ها به محیط زیست کمک کنیم!!!
چگونگی تفکیک زباله ها
چگونه زباله ها را تفکیک کنیم ؟ آیا با تفکیک زباله ها در خانه می توانیم به محیط زیست کمکی کرده باشیم ؟ با ما باشید که پاسخ این سوالات برسید. در طول هر روز به میزان زبالههای تولید شده به وسیله انسان ها افزوده میشود. همین مسئله باعث آلوده شدن منابع طبیعی و محیط زیست می شود. توزیع کردن خودسرانه زباله ها بدون در نظر گرفتن فواید بازیافت آن، پسماند بازیافتی موجب افزایش آلودگیها و نابود شدن منابع طبیعی میشود.
تفکیک زباله شاید تنها راه حلی باشد که میتواند کمی به بهبود این وضعیت کمک کند. فواید بازیافت زباله میتواند به میزان زیادی بر استفاده دوباره از زباله و چرخه بهبود شرایط محیط زیست تاثیر گذارد.
با استفاده مجدد از زبالهها، شاید به مرور بتوانیم هدف از تفکیک زبالهها را درک کنیم. محیط زیست افراد ما تحت تاثیر این امر میتواند تغییرات اساسی کند و زندگیمان بر روی زمین دوام بیشتری داشته باشد.
جداسازی زبالهها میتواند به چرخه بازیافت زباله کمک کند، به همین منظور نیاز است تا هر فرد تفکیک زباله خشک و تر را جدیتر بگیرد. در بیشتر کشورهای پیشرفته، تفکیک زبالههای خشک و تر امر بسیار مهمی است و شهروندان ملزم به رعایت آن هستند. در شهرهای مدرن برای زبالههای خشک و تر به تفکیک سطلهای جداگانه تعبیه میشود تا پسماند بازیافتی به راحتی شناسایی شوند و در چرخه بازیافت مورد استفاده قرار گیرند.
چگونه زباله های تر و خشک را از هم جدا کنیم ؟؟؟
بیشتر جوامعی که از کمبود منابع طبیعی رنج میبرند، بازیافت زبالهها را راه حلی برای تولید میدانند. به همین دلیل در قوانین این کشورها تفکیک زباله و دستهبندی پسماندهای بازیافتی امری اجباری است و حتی رعایت نکردن آن جریمه و مجازات دارد. پسماندهای تولیدی در هر منزل میتواند به سه دسته تقسیم شوند. زبالههای خشک و تر به عنوان دو دسته از پسماند بازیافتی شناخته میشوند و بخش دیگر مربوط به زبالههای خطرناک است.
به چه زباله هایی خشک می گوییم؟
دستهبندی زبالههای خشک بسیار متنوع است. بیشتر زبالههای تولیدی در منزل در دسته زبالههای خشک قرار میگیرند. بیشتر پسماندهای بازیافتی در این دستهبندی میتوانند دو مرتبه در چرخه تولید قرار گرفته و بازیافت شوند. زبالههای خشک شامل موارد زیر میشوند:
* انواع فلزات
انواع قوطیهای فلزی، کنسرو، رب، وسایل فلزی آشپزخانه، شیرآلات، لولهها و توری های فلزی، انواع وسایل از جنس مس، چدن، آهن و فویل های آلومینیومی
* مقوا و کاغذ
انواع روزنامه، مجله، کتاب، دستمال کاغذی، عکس، بستههای کاغذی شیر و آبمیوه، جعبه شیرینی، کفش و لباس، شانه تخممرغ و …
* منسوجات و چرم
انواع لباس های کهنه و پارچههای مستعمل، انواع وسایل پارچه ای، کیف و کفشهای از جنس پارچه و چرم، البسه و وسایل چرمی
* پلاستیک ها
انواع ظروف پلاستیکی، روکش ها و کیسه های پلاستیکی، هر نوع وسیله پلاستیکی و انواع ابر و اسفنج
* شیشه ها
انواع ظروف شیشه ای، لامپ های ساده و فلورسنت، آینه، سرامیک، چینی، بلور و …
* لوازم الکتریکی و الکترونیکی
سیم، کابل، پریز، سیدی، نوار کاست، ماشین حساب، ساعت، لوازم کامپیوتر، چراغ قوه، انواع باتری، تلفن، تلویزیون و انواع وسایل برقی
* چوب
انواع جعبههای چوبی، شاخه و برگ درخت، مبل، میز، وسایل چوبی آشپزخانه و …
به چه زباله هایی تر می گوییم؟
زبالههای تر بیشتر شامل پسماندهای غذایی میشود. مانند برنج، خورش، گوشت، مرغ، ماهی، روغن های خوراکی سوخته و فاسد شده. انواع میوه و سبزی نیز در این دستهبندی قرار میگیرند چه قابل استفاده باشند و چه فاسد یا منجمد شده باشند. هنگامی که در مورد زباله صحبت میکنیم به طور قطع توجهی به تاریخ مصرف مواد نداریم.
به صورت معمول از زبالههای تر میتوان به عنوان پسماند بازیافتی در تولید انواع کود استفاده کرد. بنابراین باید توجه داشت چنانچه زبالههای تر با زبالههای خشک و سایر انواع زباله مخلوط باشند، کیفیت کود تولید شده مناسب نخواهد بود و میتواند به بهداشت محیط زیست آسیب وارد کند.
چیستی زبالههای خطرناک…
جدا از زبالههای خشک و تر بخشی از زبالهها در دسته زبالههای خطرناک قرار میگیرند. همان طور که از نام این دستهبندی مشخص است این نوع از زبالهها شامل مواد خطرناک میشوند. در کل به موادی که باعث بروز انواع میکروب و باکتری شوند خطرناک گفته میشود. همچنین، زبالههایی که در معرض نور و حرارت میتوانند گازهای مضر و خطرناک تولید کنند، یا قابل اشتعال باشند در دسته زبالههای خطرناک قرار میگیرند.
بازیافت پسماند بازیافتی چگونه است ؟
هرگونه استفاده دوباره و جدید از مواد زاید و پسماند بازیافتی را بازیافت میگویند. عملیات بازیافت زبالهها عملیات خاص و پیچیدهای نیست. به عنوان مثال استفاده از پسماند بازیافتی نظیر انواع پلاستیک یکی از راههای بازیافت و استفاده مجدد از پسماند بازیافتی است. برای استفاده مجدد از انواع پلاستیک، بطریهای نوشابه و سایر مواد غذایی در مرحله اول شستوشو و ضدعفونی میشوند. سپس طی عملیات خاصی تبدیل به اقلام جدید تری خواهند شد و در چرخه استفاده قرار میگیرند. در واقع بازیافت شامل مراحل جمعآوری زبالهها، تفکیک زبالهها به صورت زبالههای خشک و تر و جداسازی پسماند بازیافتی میشود. در طی این عملیات انواع پسماند بازیافتی دوباره وارد مرحله تولید میشوند و به عنوان نوعی متریال در چرخه تولید دوباره استفاده میشوند.
آیا بازیافت زباله فوایدی دارد؟ فواید آن چیست ؟
در طی سالهای اخیر و با پیشرفتهتر شدن جوامع، تولید انواع زباله با آمار سریعی افزایش یافت. همین امر باعث تخریب محیط زیست و آلوده شدن آن شد. منابع طبیعی توسط زبالههای خشک و تر تخریب شدند و این شرایط بحرانی باعث شد تا فواید بازیافت زباله به امری مهم تبدیل شود. صرف نظر از کیفیت و کمیت مواد مصرفی، آنچه موجب شد پسماند بازیافتی به یک موضوع بحرانی و حاد تبدیل نشود، استفاده مجدد از آنها بود. برخی از ان ها را بیان می کنیم :
جداکردن زبالههای خشک و تفکیک کردن زبالههای کاغذی، مورد استفاده قرار دادن زبالههای تر در تولید کردن کود، شیشهای، فلزات، پلاستیکی و … یک شروع مناسب برای بازیافت زبالهها بوده است. استفاده دوباره از این مواد برای ساخت تولید، مواد جدید، نمونههایی از فواید بازیافت زباله می باشد. این مواد بخش عظیمی از ترکیبات زبالههای خشک و تر را در بر میگیرند.
از جمله فواید بازیافت زباله عبارتند از:
- کاهش دفن پسم
- استفاده دوباره از مواد و انرژی
- صرفهجویی کردن در مصرف انرژی