کارخانجات فولاد كارخانجات سيمان و صنايع وابسته

كارخانجات فولاد كارخانجات سيمان و صنايع وابسته

ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانجات فولاد ، سیمان و صنایع وابسته بررسی نتایج آن توسط شرکت منهدسین مشاور بوم پایش اصفهان   

ارزیابی اثرات زیست محیطی صنایع فولاد 

نتایج ارزیابی اثرات زیست محیطی صنایع فولاد حاكي از آن است كه آلودگي‌هاي ناشي از فعاليت‌هاي صنايع فولاد در مراحل ساختماني و بهره‌برداري، تخريب منابع طبيعي به ويژه تهي سازي منابع آب در اثر مصارف مختلف و يا تخليه پساب‌ها در محيط‌هاي آبي عمده ترين پيامدهاي زيست محيطي صنايع فولاد به شمار مي‌روند.

آلودگي آب‌هاي سطحي و زيرزميني در صنايع آهن و فولاد را مي‌توان به دليل تخليه مواد سمي مانند فلزات سنگين، موادحل شده مانند نفت، آلودگي حرارتي بر اثر خنك كردن در بخش هاي مختلف فرايند و دفع فاضلاب واحدهاي مختلف دانست.

فاضلاب صنعتي اين واحدها نظیر كك سازي و ريخته گري در بسياري موارد از تركيبات خطرناك تشكيل شده‌اند. همچنين مصارف آب در صنعت توليد فولاد قابل توجه است و تابعي از روش توليد نيز به شمار مي‌رود.

تداوم توليد در يك واحد توليد فولاد به اجراي طرحهاي تامين منابع آب با كميت و كيفيت مناسب بستگي دارد.

صنايع فولاد علاوه بر آلودگي صوتي و آلاينده‌هاي هوا در دو شكل ذرات جامد و گاز، ‌از مصرف كنندگان كلان انرژي به شمار مي‌روند. در مواردي كه اين واحدها از نظر تامين انرژي الكتريكي به شكل برق سراسري وابسته باشند مي‌تواند باعث بروز مشكلات و نارسايي در شرايط عدم تكافوي سرمايه گذاري در صنعت برق منطقه شوند.

ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانجات سیمان 

در واحدهاي توليد صنعتي از جمله كارخانجـات توليـد سـيمان مـي تواننـد از طريـق ورود آلاينـده هـاي گوناگون اثرات مخربي در محيط داشته باشند. اين تاثيرات مخرب مي تواند باتوجه به استقرار نامناسب و عدم رعايت اصول مديريت زيست محيطي كه نشات گرفته از ارزيابي نامناسب باشد شديدتر گردد.

يكي از از راههـاي جلـوگيري از اثرات مخرب تاثيرات كارخانجات سيمان، ارزيابي تاثيرات زيست محيطي واحد و بكارگيري سيستم و برنامه هـاي پايش مديريت زيست محيطي مي باشد.
ارزيابي، پژوهش، مطالعه، شناسايي و پيش بيني اثرات زيست محيطي فعاليت و يـا فعاليتهـاي انسـاني در محيط زيست به منظور حفظ و صيانت اجزاء تشكيل دهنده و روابط معقول آنها در محيط زيست مي باشد.

 


آشنایی با تقسیم بندی ارزیابی اثرات زیست محیطی