جداسازی روغن و چربی به روش (CPI(Corrugated Plate Interceptor
جدا ساز های CPI، تجهیزاتی هستند که در فرایند تصفیه فاضلاب ، برای جدا کردن روغن و یا مواد جامد معلق از پساب استفاده می شوند. جدا ساز های CPI معمولا در پالایشگاه ها استفاده می شوند و یک روش بسیار امن و کارآمد در تصفیه فاضلاب به شمار می آیند.
در روش CPI روغن روی سطوح جمع آوری شده و ذرات معلق در تراف ها انباشته می شوند.
جداساز CPI طوری طراحی شده است که آب و روغن به طور طبیعی جدا شوند. این جداساز یک سیستم با کیفیت است که برای جداسازی قطعات با سرعت مناسب و کارآیی بالا طراحی شده است. جداسازهای CPI به منظور حذف حداکثری هیدروکربن ها از فاضلاب طراحی شده اند و پساب را برای مراحل دیگر تصفیه آماده می کنند.
عملکرد سیستم CPI:
پساب همراه با چربی وارد سیستم CPI در بالای دستگاه می شود و به سمت پایین بین جدا کننده های صفحه جریان پیدامی کند. روغن جدا شده به صفحه موازی سطح جداکننده می چسبد و در حالی که بقیه آب به سمت پایین حرکت می کند، به سمت بالا حرکت می کند. وقتی ذرات روغن سنگین تر جدا می شوند، پساب تصفیه نشده به صفحه جداکننده در قسمت پایین دستگاه وارد می شوند و از طریق صفحه جداساز در یک جهت به سمت بالا حرکت می کنند. ذرات سنگین تر از صفحات پایین آمده و از دستگاه خارج می شوند.
دستگاه ها در اندازه های مختلف تولید می شود. صفحات موازی جداسازهای در یک زاویه قرار می گیرند تا بتوانند روغن و یا جامدات را توسط نیروی گرانش منتقل کنند.
CPI برای هر پساب آلوده به مواد روغنی مناسب است و میزان آلاینده های روغنی در پساب را قابل کنترل می کند. طراحی این سیستم به گونه ای است که فضای مورد نیاز برای اجرای سیستم کاهش یافته و کارآیی سیستم نسبت یه سایر سیستم ها مانند API افزایش می یابد. جدا ساز های CPI
مزایای سیستم CPI:
- نیاز به تجهیزات کمتر.
- هزینه نگهداری بسیار کم بدلیل وجود نداشتن قطعات متحرک
- راندمان و ظرفیت بالا در کنار فضای مورد نیاز فشرده
- امکان کنترل جریان شوک بدون تأثیر قابل توجه بر کیفیت پساب
- امکان استفاده از رنج گسترده ای از انتخاب از نوع جنس (RCC، فولاد خام، فولاد ضد زنگ) برای صفحات در جدا کننده های CPI.
معایب سیستم CPI:
- غلظت روغن خروجی بالاتر از سایر روش ها است.
- سطح مورد نیاز بزرگتر؛
- نیاز به روغن های گران قیمت جهت تعمیر و نگهداری تجهیزات؛
- بی اثر بودن این روش برای قطرات کوچک روغن یا امولسیون روغن و نیاز به زمان ماند طولانی به منظور جداسازی مناسب.