تاثیر گرمایش زمین بر گونههای جانوری
افزایش مصرف سوختهای فسیلی توسط بشر بهویژه پس از انقلاب صنعتی، موجب افزایش انتشار گازهای گلخانهای و در نهایت تغییرات آب و هوایی شده و مقابله با این پدیده اکنون یکی از مهمترین دغدغهها در سطح جهان است.
اگر میزان غلظت دیاکسید کربن تا سال ۲۱۰۰ دو برابر شود. دمای متوسط ایران به میزان ۱.۵ تا ۴.۵ درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت. امری که به گفته متخصص اکولوژی و مدیریت حیات وحش گرمایش زمین، خشکسالی را تشدید و زیستگاه گونهها را تغییر میدهد.
شش نکته درباره تاثیرات افزایش دما
*گرمایش زمین بر زیستگاه گونههای جانوری تاثیر میگذارد یعنی زیستگاه گونهها را...
بیشتر بخوانید
ماه : اردیبهشت 1401
فرصت ها و تهدیدهای حیات وحش ایران
فرصت ها و تهدیدهای حیات وحش ایران
تهدیدات متوجه حیات وحش ایران
همانطور که اشاره شد، حیات وحش ایران معرض تهدیدات فراوانی است که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- تخریب و جزیرهای شدن زیستگاهها
۲- عدم رعایت حقابه ضروری برای حفظ تعادل محیط زیست در رودخانههای کشور
۳- ورود انواع آلودگیهای صنعتی، کشاورزی و شهری به اکوسیستمهای آبی و خشکی کشور
۴- ورود و معرفی غیراصولی و مهار نشده گونههای غیربومی به کشور
۵- شکار غیرقانونی و وجود سلاحهای غیرمجاز
۶- حضور دام بیش از ظرفیت در زیستگاههای حیات وحش
۷- عدم وجود قوانین و مقررات کافی
۸- عدم توجه به ارزشهای گوناگون حیات وحش در برنا...
بیشتر بخوانید
تقسیم بندی دوست داران حیات وحش
تقسیم بندی دوست داران حیات وحش
یکی از موضوعات مهم که هنگام اشاره به حیات وحش مورد توجه قرار میگیرد شهروندانی هستند. که به این مسئله توجه دارند و اصطلاحاً به آنها دوست دار و یا طرفدار حیات وحش گفته میشود. در مورد چگونگی استفاده از حیات وحش نظرهای متفاوت و ضد و نقیضی وجود دارد. بنابراین آنها را میتوان در گروههای مختلفی تقسیم بندی کرد.
طرفداران بی تفاوت
درصد فزایندهای از مردم کشور ایران برای زندگی به شهرها روی آورده اند. ارتباط مردم در محیطهای شهری با طبیعت بمراتب کمتر از ارتباط آنها در مناطق روستایی است. فرزندانی که در محیطهای شهری به دنیا میآیند. بدون تردید فرصت زندگی در محیط طب...
بیشتر بخوانید
راهکارهای ارتقای وضعیت حیات وحش در ایران
راهکارهای ارتقای وضعیت حیات وحش در ایران
کارشناسان و دوستداران حیات وحش برای بهبود شرایط حیات وحش ایران راهکارهایی را مورد مطالعه و تدوین کرده اند که در ادامه به صورت خلاصه مورد اشاره قرار میگیرد.
۱- تهیه، تدوین و اجراء برنامههای جامع مدیریت گونههای جانوری در معرض خطر و تهدید
۲- رفع تعارضات و تهدیدات موجود در زیستگاههای حیات وحش
۳- جلوگیری از بروز انواع آلودگیها در زیستگاه جانوران
۴- توسعه و بکارگیری تکنولوژیهای نوین برای مدیریت و حفاظت گونههای جانوری
۵- جمع آوری سلاحهای غیرمجاز و صدور پروانه حمل سلاح شکاری متناسب با جمعیت حیات وحش قابل برداشت
۶- سرشماری و پایش مداوم حیات وحش ...
بیشتر بخوانید
آلایندههای کربنی خطرناکترند یا گرد و غبار؟
آلایندههای کربنی خطرناکترند یا گرد و غبار؟
کارشناس شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درخصوص تفاوت آلایندههای کربنی و گرد و غبار در آسیبرسانی به سلامت ما توضیح داد.
آلودگی هوا
ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ میکرون درشتترند و نسبت به ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون کمتر وارد بخشهای تحتانی سیستم تنفسی میشوند. و به طور جزئی خطر کمتری دارند ولی در غلظتهای بالا و در قیاس با حد مجاز میتوانند مشکلات زیادی به لحاظ بهداشتی و زیست محیطی در پی داشته باشد
این ذرات نسبت به ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون که منشاء احتراقی دارند، بیشتر منشاء طبیعی و خاکی دارند. ذرات معلق بویژه ذرات ریز میتوانند طول عمر بالایی...
بیشتر بخوانید
مدیریت بحران آب در ایران
مدیریت بحران آب در ایران با بازیافت فاضلاب
یکی از بهترین راهکارهای مدیریت بحران آب در ایران و سایر کشورها، بازیافت فاضلاب و بازگردانی آب های خاکستری می باشد. استفاده از تجهیزات تصفیه فاضلاب در کارخانه ها، کشتارگاه ها، واحدهای درمانی و آب های خاکستری تولید شده. در مناطق مسکونی یکی از بهترین راهکارها برای استفاده مجدد از این آب ها در کشاورزی و واحدهای صنعتی می باشد. جالب است بدانید که عمان که از جمله کشورهای درگیر با کمبود منابع آبی قابل شرب می باشد. موفق به بازیافت 100 درصدی فاضلاب و بازگردانی 78 درصد آنها برای مصرف در بخش های کشاورزی و صنعتی شده است.
مدیریت منابع آبی با تصفیه آب
مناطق شرقی ...
بیشتر بخوانید
بحران آب در ایران و راهکارهایی برای مدیریت آب
بحران آب در ایران و راهکارهایی برای مدیریت آب
بحران آب در ایران یکی از بزرگترین مشکلاتی می باشد که در سالهای اخیر تمام جوانب زندگی و صنعت را تحت تاثیر قرار داده است. دلایل زیادی برای رخ دادن این بحران وجود دارد که برخی به شرایط آب و هوایی و اقلیمی مرتبط بوده و برخی به دلیل سو مدیریت در این حوزه می باشد.
دلایل بحران آب در ایران
ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی به عنوان یکی از کشورهای خشک و نیمه خشک شناخته شده و این مساله مخصوصا در بخش های شرقی و مرکزی بیشتر دیده میشود. علاوه براین، دلایل متعددی در رخ دادن و مواجه شدن با کمبود و بحران آب در ایران وجود دارند که برخی از آنها عبارتند از:
خشکسالی ...
بیشتر بخوانید
کاربرد ORP در صنعت آب و فاضلاب چیست؟
کاربرد ORP در صنعت آب و فاضلاب چیست؟
ORP (Oxidation Reduction Potential) یکی از مهم ترین شاخص ها در اندازه گیری مقدار مواد اکسیدکننده موجود در آب و فاضلاب و غیره می باشد. که مقدار آن با PH و دمای محیط در ارتباط است. این شاخص که با نام های دیگری همچون پتانسیل کاهش اکسیداسیون نیز شناخته شده می باشد. با واحد مولتی متر و توسط کیت های ORP متر اندازه گیری میشوند. از مهم ترین موارد کاربرد ORP در صنعت تصفیه آب و فاضلاب می توان به اندازه گیری مقدار کلر موجود در آب استخر و یون های آب آشامیدنی اشاره نمود.
ORP چیست؟
مواد طبیعی، فلزات و یون ها و غیره در دو وضعیت کلی قرار دارند. یا تمایل به از دست دادن ا...
بیشتر بخوانید
محیط زیست، مبنایی برای شکل بخشیدن به شهر
محیط زیست، مبنایی برای شکل بخشیدن به شهر
ما در حالی وارد قرن بیست و یکم شده ایم که نگرانی های زیست محیطی و ارزشهای مرتبط با آن از دهه 1960 رو به فزونی نهاد و ما را نسبت به شکنندگی اکوسیستم کره زمین آگاه نموده است. به همین خاطر شروع به درک بهتر انسان به عنوان موجودی رو به رشد در زیست کره نمودیم و رابطه او با محیط زیست و محدودیت هایش در برآورده ساختن نیازها و تقسیم منابع حیاتی با دیگر جانداران را مورد ارزیابی قرار دادیم. این درک جدید ما را به سوی دیدگاهی نو سوق داد که بیانگر لزوم حرکت از جامعه مصرفی و استثمارگر به سوی جامعه ای که به پایداری بهای بیشتری می دهد بود.
کمیسیون برانتلند پایداری را...
بیشتر بخوانید
نیاز فوری به تغییر در روند توسعه شهرها
نیاز فوری به تغییر در روند توسعه شهرها
فعالیتهای انسانی در عصر حاضر، کره زمین و عملکردهای طبیعی آن را تحت تأثیر قرار داده است. نه تنها فعالیتهای صنعتی بسیار بزرگ، بلکه نرخ فزاینده فعالیتهای ناسالم انسانی هم علائم هشدار را به کار انداخته اند. حجم دی اکسید کربن در جو زمین در حال افزایش است. دمای کره زمین در حال بالا رفتن است، بخشهای وسیعی از جنگلهای مرطوب و بارانی به طور سالانه در حال محو شدن از سطح کره زمین هستند، تنوع زیستی در حال کاهش است. و سکونت نابسامان انسان بر روی کره زمین با وقوع تغییرات آب و هوایی هر روز دشوارتر میگردد.
در زمان نگارش این متن در حدود 2 میلیارد نفر بر روی کره زم...
بیشتر بخوانید