انواع آلودگی و تأثیرات آنها روی انسان و محیط زیست!
۱- آلودگی هوا (Air Pollution)
از انواع آلودگی (به انگلیسی: Types of pollution) می توان به آلودگی هوا اشاره کرد که به هرگونه آلودگی جوی گفته می شود که شیمی و ترکیب طبیعی هوا را مختل می کند و می تواند به شکل ذرات مانند گرد و غبار یا گازهای گلخانه ای مثل دی اکسید کربن یا بخارات دیگر باشد که نمی توان آنها را با چرخه طبیعی کربن یا نیتروژن به طور مؤثر و کارآمد حذف کرد.
برخی از منابع آلودگی هوا عبارتند از:
اگزوز صنعتی یا خودرو
آتش سوزی جنگل، فوران آتشفشانی، فرسایش خاک خشک و سایر منابع طبیعی
ساخت و ساز یا تخریب ساختمان
ریزگر...
سرنوشت انرژی بادی در ایران چگونه میشود ؟
ایران با داشتن ظرفیت قابل توجه انواع انرژیها تجدیدپذیر و به ویژه انرژی بادی میتواند علاوه بر تأمین بخشی از انرژی مورد نیاز خود از این منابع، اثرات زیان بار تولید انرژی از منابع فسیلی را کاهش داده و موجبات توسعه مناطق محرومی همچون استان سیستان و بلوچستان را که از بادخیزترین و در عین حال محرومترین مناطق کشور است فراهم آورد.
دورنمای آینده اقتصادی استفاده از انرژی باد در ایران بیانگر این است که استفاده از این انرژی موجب صرفه جویی فرآورده های نفتی بعنوان سوخت می شود. صرفه جویی حاصله در درجه اول موجب حفظ فرآوردهای نفتی شده که امکان صادرات و مهمتر اینکه...
هوای انرژی های تجدیدپذیر ابری است .
در حدود دودهه است که انواع انرژی تجدیدپذیر در کشور دارای تشکیلات مستقلی در وزارت نیرو است و در 5 سال اخیر در سطوح مدیریتی وزارت نیرو ارتقا یافته و ریاست ساتبا ،معاون وزیر نیرو است. در طی این سالها توسعه انرژی های تجدیدپذیر در کشور از فراز و فرودهای زیادی برخوردار بوده است اما بی شک 5 سال اخیر را باید دوره رشد توسعه انرژی های تجدیدپذیر در ایران دانست.
عوامل متعددی در داخل این صنعت و خارج از آن در این موفقیت سهیم بوده اند. اما پس از یک دوره نسبتا خوب، اینک باردیگر روند گسترش انرژی های تجدیدپذیر در کشور شرایط مطلوبی ندارد.
صنعت انرژی های تجديدپذير در اي...
پنل های خورشیدی دو طرفه باعث افزایش بهره وری می شوند
بیشتر پنل های خورشیدی نصب شده در جهان بدون داشتن قابلیت انطباق با موقعیت خورشید در آسمان، در یک موقعیت ثابت قرار دارند. از این رو، اخیرا تحقیقات به جای بررسی چگونگی افزایش تولید از روش های دیگر، بر نحوه بهینه سازی این سیستم ها متمرکز شده اند.
دانشمندان پژوهشگاه انرژی خورشیدی سنگاپور (SERIS) در حال مطالعه بر روی صفحات خورشیدی هستند که قادرند نور خورشید را از دو طرف به انرژی تبدیل کنند. وجهی از پنل که به سمت خورشید قرار ندارد نیز می تواند از نوری که از زمین منعکس می شود برای تولید برق استفاده کند.
آنها همچنین به دنبال فناوری دیگری بودن...
معرفی ۱۰ نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان
مجله پی وی اخیرا فهرستی از بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان را منتشر کرده که ظرفیت بالای ۵۰۰ مگاوات دارند. بر اساس گزارش ETEnergyWorld، این نیروگاهها عبارتند از:
۱- پارک خورشیدی یانچی در چین
این نیروگاه ظرفیت تولید ۸۲۰ مگاوات نیرو دارد و از سال ۲۰۱۶ در حال فعالیت بوده است.
۲- نیروگاه فرونت رانر داتونگ چین
در بخش شرقی چین در استان شنکسی یک پروژه ۸۰۰ مگاواتی در منطقه داتونگ نصب شده است. این مجموعه در منطقه وسیعی توزیع شده که مشاهده آن را از طریق تصاویر ماهوارهای دشوار میکند.
۳- نیروگاه خورشیدی-آبی لونگ یانگشیا در چین
این نیروگاه که در استان کینگای قرار ...
مافیای زباله یکی از عوامل آلودگی محیط زیست
زباله تا چندین سال پیش به عنوان موادی بود که قابل استفاده نبود و دور ریخته می شد، ولی بتدریج وارد چرخه صنعت شد و امروزه صنعت بازیافت زباله یک صنعت پر درآمد و پولساز در بسیاری از کشورهای دنیاست.
زباله یا همان «طلای کثیف» یکی از مسایل اساسی محیط زیست در جهان است در ایران سرانه تولید زباله ۲.۵ برابر متوسط جهانی است و طبق آمار رسمی، روزانه بیش از ۵۰ هزار تن و سالانه بیش از ۲۱ میلیون تن زباله در ایران تولید میشود. برخی گمانه زنیهای غیر رسمی و تایید نشده، ارزش تقریبی هر تن زباله را رقمی در حدود ۴۰۰ هزار تن و گردش مالی زباله در کشور «بیش از ۶ هزار میل...
بررسی انواع زباله ها و ماهیت آنها
شاید امروزه هیچ پدیده دیگری مانند زباله ، فراگیرترین تعریف را از تمدن امروزی ما نشان ندهد. رد پایی که امروزه بشر از خود در طبیعت به جای گذاشته، زباله <Garbage> است و زباله، حاصل عطش سیری ناپذیر بشر برای مصرف بیشتر است.
شاید امروزه هیچ پدیده دیگری مانند زباله، فراگیرترین تعریف را از تمدن امروزی ما نشان ندهد. رد پایی که امروزه بشر از خود در طبیعت به جای گذاشته، زباله است و زباله، حاصل عطش سیری ناپذیر بشر برای مصرف بیشتر است. اما این رد پا، بسیار متنوع است. امروزه مقدار زیاد زباله ها و مواد زیاد جامد شهری به یکی از مهم ترین مشکلات زیست محیطی در شهرها و ...
آخرین وضعیت نیروگاههای زیست توده
انرژی برق از طریق نیروگاههای مختلفی از جمله نیروگاههای حرارتی، آبی، دریایی، خورشیدی، هستهای و زیست توده تولید میشود. البته هماکنون در جهان بیشتر سوختهایی که برای تولید انرژی مورد استفاده قرار میگیرد، سوختهای فسیلی است و سوختهای فسیلی لایههای متمرکزی هستند که در کل دنیا وجود دارد، اما منابع بیوماس (زیست توده) بهصورت پراکنده است و هماکنون کارکرد اقتصادی از این منبع، منحصر به استفاده از پسماند حاصل از فرآوری تیرهای چوبی، پسماندهای غذایی و ... میشود.
از سوی دیگر بیوماس انعطافپذیرترین منبع انرژی غیرنفتی است که میتواند مستقیماً در تبدیل سوخت گاز...
نیروگاههای زمین گرمایی چطور کار میکنند ؟
در یکی از روشهای تولید برق که از طریق انرژی زمین گرمایی(ژئو ترمال) است چاههایی با عمق ۳۰۰۰ متر حفر میشود و در کنار آن چاه دیگری حفاری میشود. سپس آب را به درون چاه اول تزریق میکنند و بخار آب از چاه دیگر خارج میشود و با توربینهایی که در سطح زمین نصب میشود میتوان از آن بخار آب داغ، برق تولید کرد.
احداث نیروگاههای ژئو ترمال که پیش از این انقلاب شروع شده بود، از سال ۷۴ مجددا در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته است. محل احداث نیروگاه، مشگین شهر اردبیل در اطراف کوه سبلان در نظر گرفته شد. البته آنگونه که مجری طرح نیروگاههای زمین گرمایی میگوید...
آیا احداث نیروگاه زمین گرمایی در ایران توجیه اقتصادی دارد ؟
بعد از تولید برق از باد، آب و خورشید حالا نوبت به تولید انرژی از گرمای زمین و نیروگاه زمین گرمایی رسیده است. بسیاری از فعالین صنعت برق بر این باورند که سرمایه اولیه احداث و راه اندازی این نیروگاه بسیار بالاست، در کشوری همچون ایران با ظرفیت بالای انرژیهای خورشیدی توجیه اقتصادی ندارد.
با این وجود «سهیل پرخیال» مجری این طرح به بازار میگوید: مدت زمان بازگشت سرمایه در نیروگاههای زمین گرمایی بسیار کمتر از سایر نیروگاههاست. به گفته او، در نیروگاههای زمین گرمایی امکان تولید برق به صورت ۲۴ ساعته وجود دارد. به همین دلیل تولید برق در...