تکنولوژی ها و نوآوری های برتر مدیریت هوشمند آب در جهان

تکنولوژی ها و نوآوری های برتر مدیریت هوشمند آب در جهان

تکنولوژی ها و نوآوری های برتر مدیریت هوشمند آب در جهان

در سال های اخیر، با توجه به تغییرات آب و هوایی و جمعیت رو به رشد، مدیریت مسئولانه آب به اولویت اصلی در سراسر جهان تبدیل شده است. دگرگونی‌های تکنولوژیکی در شرکت‌های آب، فرآیندهای مرسوم را دیجیتالی می‌کنند و از این طریق اطلاعات مبتنی بر داده‌ها را برای سیاست‌های آگاه‌تر به ارمغان می‌آورند.

برای مقابله با کمبود آب، استارت‌آپ‌های مدیریت آب در حال پیشبرد روندهای فناوری برای نمک‌زدایی، پردازش فاضلاب و فناوری‌های صرفه‌جویی در مصرف آب هستند. علاوه بر این، فیلتراسیون پیشرفته و مواد نوآورانه، روش‌های موجود برای بازیابی آب و استفاده مجدد را به راه‌حل‌های پایدار و مقرون‌به‌صرفه تبدیل می‌کنند. زیرساخت های آب غیرمتمرکز دسترسی به آب آشامیدنی را در مناطق دورافتاده بهبود می بخشد. در نهایت، فناوری های جدید فراتر از صرفه جویی در مصرف آب هستند. به عنوان مثال، راه حل های مدیریت آب، پیشگیری از سیل را با ایمنی و استفاده مجدد از آب ترکیب می کند.

از گرایش های برتر دنیا در زمینه مدیریت هوشمند آب  عبارتند از:  1.مدیریت دیجیتال آب، 2.فرآوری فاضلاب، 3. فیلتراسیون پیشرفته، 4. پیشگیری از سیل، 5. فناوری صرفه جویی در مصرف آب، 6. زیرساخت غیرمتمرکز، 7. مواد نوآورانه، 8.نمک زدایی. بر اساس پایش های صورت گرفته، نقشه درختی زیر تأثیر هشت  روند برتر مدیریت آب در سال  های آینده را نشان می‌دهد. مدیریت دیجیتال آب تأثیرگذارترین روندی است که عمدتاً هوش مصنوعی (AI)، اینترنت اشیا (IoT) و کنتورهای هوشمند برای ردیابی شبکه های آبی را پیاده‌سازی می‌کند. به دنبال آن پردازش فاضلاب و فیلتراسیون پیشرفته انجام می شود که از طیف گسترده ای از روش های تصفیه آب مانند فناوری نانو غشایی استفاده می کند و در محیط های مسکونی و صنعتی کاربرد دارد.

جمع بندی :

صنعت مدیریت آب در مرحله پیشرفت دیجیتالی شدن، پیشرفت در علم مواد و مهندسی هیدرولوژیکی است. این فن آوری های مدیریت آب، به طور موثری آب را خالص سازی، ذخیره سازی و بازچرخانی می کند. در آینده، راه حل های خلاقانه این نوآوری ها را قابل دسترسی ، پایدار و مقرون به صرفه تر خواهد کرد. با این حال، اقدامات مبتنی بر فناوری همیشه برای مبارزه با چالش های زیست محیطی کافی نیست. استفاده از هوش مصنوعی،AR/VR  و گیمیفیکیشن افراد را برای تغییر الگوهای رفتاری و تعهد جدی‌تر به بهبود دسترسی به آب برای همه افراد بشر تشویق می‌کند.

 


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر: 

بحران آب در ایران و راهکارهای مقابله

فناوری‌های نوین در پایش و مدیریت آب و پساب شهری

تحلیل و ارزیابی کیفیت آب و پساب با استفاده از سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.