
چرا تخریب تنوع زیستی خطرناک است؟
از میان رفتن گونهها باعث تخریب زیستبومها میشود و پسلرزههای آن هم به جامعه انسانی ضربه خواهد زد. گردهافشانی گیاهان زراعی به دست زنبورها و تصفیه آب در مردابها دو نمونه از فرایندهای طبیعی هستند که از همین حالا بر اثر تخریب محیط زیست به شدت آسیب دیدهاند و نابودی آنها زندگی انسانهای زیادی را تهدید میکند.
به این ترتیب پا گذاشتن به جای پای دایناسورها و منقرضشدن، چندان از سرنوشتی که انسانها برای خود رقم میزنند، دور نیست. در حال حاضر نرخ انقراض گونههای مهرهداران به حدی رسیده که روند بیبازگشتی به سوی تخریب طولانیمدت زیستبومها آغاز شده و اگر این نرخ انقراض کاهش پیدا نکند (که احتمالاً به زودی بیشتر هم خواهد شد) طی ۸۰۰ تا ۱۰.۰۰۰ سال آینده، زمین به سیارهای مصیبتزده تبدیل خواهد شد که به سختی میتوان نشانههای غیرذرهبینی زندگی را روی آن پیدا کرد. طبق برآوردهای کنونی، نرخ انقراض جانداران معاصر، با شتابی افزاینده همراه است و این روند کندتر نخواهد شد.
صفحهی اینستاگرام شرکت بوم پایش اصفهان
تنها کورسوی امید، آن هم کورسویی بسیار کمتوان که از خلال روزنهای تنگ میتابد، انجام سیاستهای بسیار سختگیرانه حفاظتی و توقف فوری روند کنونی آسیبرسانی صنعتی و تجاری و تفریحی به محیط زیست است. پیشگیری از ششمین انقراض بزرگ تاریخ زمین نیازمند تلاشهایی جدی، شدید و سریع است تا تکتک گونهها و زیستبومهایی که در حال حاضر مورد تهدید انسان قرار دارند، از این حال به وضعیت سلامت بازگردند و فشارهایی که روی جمعیت آنها وجود دارد، از جمله از دستدادن زیستگاهها، آلودگی شدید، بهرهبرداری شدید اقتصادی و تغییرات اقلیمی، مرتفع شوند و تمام اینها وابسته به کاهش فشار انسان بر طبیعت است؛ فشاری که خود ناشی از افزایش بحرانی جمعیت انسان و مصرفگرایی بیحدوحصر ثروتمندان است.
در پایان و در اینفوگرافیک زیر، میتوانید آمارها و روند رخ دادن انقراض ششم را مشاهده کنید که گمانهزنی میشود با تاثیر کنونی انسان بر محیط زیست در سالهای نه چندان دور به وقوع پیوندد.