پسماند سوزی چگونه صورت میگیرد؟
برای سوزاندن پسماندها با توجه به انواع آن ها روش های مختلفی وجود دارد پسماند سوز به عنوان یکی از روشهای مدیریت پسماند همواره مورد توجه افرادی که در این زمینه فعالیت دارند قرار میگیرد. با توجه به آنکه از روش پسماند سوزی معمولاً برای پسماندهای صنعتی و خطرناک استفاده می شود می توان اجزای آن را به صورت کلی عنوان کرد این نوع از فرایند برای امحا پسماندهای صنعتی و خطرناک بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
پسماندهای صنعتی شامل پسماند های فرآیندی و غیر فرایندی و ضایعات مختلف است. که دارای ارزش حرارتی هستند. دمای استفاده شده برای این پسماندها معمولاً بالاتر از ۱۱۰ درجه سانتیگراد است. قسمتهای مختلف در پسماند سوزی وجود دارد که میتوان به مهمترین قسمت آن یعنی کوره دوار اشاره کرد یکی از قابلیت های مهم آن روش متفاوت در مدیریت پسماند است که این دستگاه میتواند به صورت شبانه روز فعالیت کند و تنها زمانی که نیاز به تعمیرات و نگهداری دارد خاموش باشد.
ولی قابلیت دارد تا در طول ۲۴ ساعت به صورت مداوم و پیوسته تولیدات حاصل از سوختن پسماندها را از خود خارج کند. معمولاً پس از سوزاندن، پسماندها از دور خارج و وارد مخزن آب می شوند. در نهایت پس از خنک شدن به محل دفن پسماند منتقل میگردد کوره معمولاً در حالت فشار منفی قرار دارد. چرا که این امر سبب می شود از خروج بخار ها و گازهای مختلف به محیط اطراف جلوگیری شود. همچنین هوای مورد نیاز توسط سنسور اکسیژن که در درون کوره قرار دارد تهویه و کنترل می شود.
صفحه اینستاگرام شرکت مهندسین مشاور بوم پایش
قسمت های مختلف دیگری نیز در پسماند سوز وجود دارند. که می توان به محفظه احتراق ثانویه و واحد پاک سازی گاز توربین های بخار یا بویلر بازیابی حرارت اشاره کرد. با توجه به اهمیت اجزا محفظه احتراق ثانویه دما معمولاً بیش از ۱۱۰۰ درجه نگه داشته می شود و آب آلوده معمولاً در این محفظه تزریق می شود. بازیابی شامل انرژی موجود در گازهای خروجی می باشد که از طریق آن بازیابی می شوند.
بویلر از حرارت گاز خروجی بخار استفاده کرده و به کمک دمای بالاتر از ۴۰۰ درجه و فشار بالا بیشتر از ۴۰ بار تولید کرده و خود این امر جهت تولید برق به توربین منتقل می شود. همچنین ترکیبات اسیدی مختلف دیگری در گاز خروجی وجود دارد. که معمولاً از طریق آهک و بی کربنات سدیم مورد خنثی سازی قرار می گیرند. توربین های بخار نیز با ظرفیت ۲ مگاوات برای وضعیت فعلی پیش بینی می شوند. اما نکته مهم چگونگی فرایند سوزاندن پسماند به عنوان یکی از روشهای مدیریت پسماند است.
معمولاً سالانه بیش از ۹ هزار تن پسماند مایع و جامع در مناطق ویژه وارد می شوند که پسماند سوزی آنها در دو مرحله صورت می گیرد. به این صورت که ابتدا پسماندهای جامد و لجن و یا حتی قسمتی از پسماندهای مایع وارد می شوند. این فرآیند با توجه به نوع پسماند به صورت کامل و یا به کمک هوای ورودی انجام می گیرد پس از آن خاکستر باقیمانده قابلیت دفن دارد و می توان آنها را دفع کرد.