مزیت های کشاورزی عمودی

مزیت های کشاورزی عمودی

بررسی مزیت های کشاورزی عمودی

کشاورزان و علاقمندان به باغبانی حتما درباره کشاورزی عمودی شنیده اند. در ساده‌ترین حالت، کشاورزی عمودی یعنی تولید غذا در نواحی نسبتاً شیبدار و به صورت متراکم است. این روش منحصر به فرد برخلاف کشاورزی مرسوم در فضاهای مستطح، با تولید متراکم مواد غذایی، به خوبی با ساختارهای قابل حمل و ساختمان‌ها سازگار است. این روش بیشترین بازدهی را نسبت به سایر روش‌های کشاورزی در خانه دارد. در این روش می‌توان دما، نور و گازها را در محیط داخلی کنترل کرد. در واقع هدف اصلی این روش کشاورزی به حداکثر رساندن بازده تولید محصولات در یک فضای کوچک است.

تولید محصول سازگار (consistent core)

بزرگترین مزیت کشاورزی عمودی اطمینان از تولید محصول در طول سال است چراکه کشت عمودی معمولاً بر آب و هوا تکیه نمی‌کند و تولید محصول وابسته به شرایط آب و هوایی نیست. در واقع کشت محصول در یک محیط تحت نظارت، این اطمینان را به شما می‌دهد که تولید محصول به صورت مداوم ادامه خواهد یافت. در این روش کشت، تاثیر محیط طبیعی حذف می‌شود و کشاورزان دیگر برای تولید محصولات فصلی با احتمال ضرر به دلیل تغییرا ت آب و هوایی مواجه نخواهند شد. کشاورزان همچنین می‌توانند زمان برداشت را کاهش دهند بدون اینکه به طعم و کیفیت محصول آسیبی بزنند. این امر به ویژه برای تولید کنندگان تجاری بسیار حائز اهمیت است چرا که با این روش می‌توانند ضمن تعهد به موعد‌های تحویل گوناگون، محصول با کیفیت تولید کنند.

استفاده بهینه از محیط (حتی محیط‌های نامناسب)

آشنایان با کشاورزی احتمالا می‌دانند که کشاورزی معمولاً به چندین هکتار زمینه حاصلخیز نیاز دارد. اما با کشت عمودی شما نه تنها می‌توانید مزارع را تقریباً در هر آب و هوای احداث کنید بلکه میتوانید از تولید محصول صرف نظر از دما و شرایط جوی اطمینان داشته باشید.
یکی دیگر از ویژگی‌های قابل توجه کشاورزی عمودی، سیستم رشد انبوه آن است، با توجه به این سیستم شما میتوانید از یک قطعه کوچک زمین بهره بیشتری ببرید. برای مثال بسته به نوع گیاهی که می‌خواهید پرورش دهید حدود یک هکتار از مزرعه عمودی می‌تواند محصولاتی را که احتمالاً در ۱۰ یا ۲۰ هکتار پرورش میدادید، به طور مداوم پرورش دهد.

راه های ارتباطی با شرکت بوم پایش اصفهان

کاهش استفاده از آب

رشد هیدروتونیک محصول در این نوع کشت سبب کاهش ۹۰ درصدی آب می‌شود. همچنین از آنجا که آب حتی پس از استفاده کاملاً تمیز است می‌توان از آن استفاده مجدد کرد و هزینه کل و پسماند را کاهش داد. در این روش کشاورزی همچنین در مقایسه با روشهای معمول از کود و مغذی کمتری استفاده می‌شود.

کاهش هزینه حمل و نقل

در صنعت تولید غذا معمولاً جابجایی پرهزینه ترین بخش زنجیره تولید است. حتی بعضی محصولات از اقیانوس ها و چندین کشور عبور می کنند. کشاورزی عمودی جزو نادر روش هایی است که به شما این امکان را می‌دهد تا محصولتان را در محل زندگی مشتری پرورش دهید، در نتیجه محصول همیشه در منطقه‌ای که مشتری شما در آن زندگی می کند، تولید می شود. کاهش هزینه های حمل و نقل، عدم نیاز به استفاده مداوم از یخچال و همچنین تازگی محصول، در نهایت سبب افزایش سودآوری محصول می شود.

کاهش هزینه نیروی انسانی

اگر می‌خواهید در خانه یک سیستم کاشت کاملاً خودکار داشته باشید، کشاورزی عمودی بهترین راه حل است. این روش کشت برای رسیدن به یک تولید ثابت نیازی به تعداد زیادی کارگر ندارد و می‌تواند توسط کارگرانی که مهارت کمی دارند نیز انجام شود چراکه تنها وظیفه کارگران مدیریت و بسته‌بندی محصول است. به این ترتیب می‌توانید از تولید بیشتر با کار ارزان‌تر لذت ببرید.

بهینه‌سازی انرژی

کشاورزی عمودی فرآیندی بسیار کارآمد از نظر انرژی است در حین کشاورزی از روشنایی ال‌ای دی استفاده میشود اما مزارع عمودی خاصی نیز توانایی تولید نیروی خود را دارند به عنوان مثال سازمان‌های متخصص در زمینه فناوری‌های تجدیدپذیر می‌توانند گرما و انرژی را بازیافت کرده و آن را به شبکه برق بازگردانند که در نهایت سبب کاهش هزینه‌های مجموعه میشود.

عدم استفاده از مواد شیمیایی یا سموم دفع آفات

کشاورزی عمودی در یک محیط کاملا کنترل شده صورت می‌گیرد در نتیجه کشاورزان نیازی به صرف هزینه به منظور کنترل آفات ندارند. این امر از آسیب به محصول جلوگیری کرده و از طیف وسیعی از بیماری قارچی جلوگیری می‌کند. زیرا سطح رطوبت اکنون به درستی کنترل می‌شود. در نتیجه در پایان روز محصولی که برای شما باقی می‌ماند نه تنها با کیفیت‌تر بلکه مصرف آن سالم‌تر و ایمن‌تر است.

کاهش آسیب‌ها

این هم فایده عالی دیگر در زمینه کشاورزی عمودی است. برخلاف کشاورزی سنتی، کشاورزی عمودی می‌تواند با موفقیت خطرات شغلی را که در مورد کشاورزی سنتی شاید خواهید بود، به حداقل برساند و دیگر هیچ کشاورزی در معرض خطرات ناشی از استفاده از تجهیزات کشاورزی سنگین نیست. علاوه بر آن، کشاورزان همچنین از طیف وسیعی از بیماری‌ها مانند مالاریا، تماس با مواد شیمیایی مضر و موارد مشابه محافظت می‌شوند. از آنجایی که این روش کشاورزی بر درختان و حیوانات اطراف تاثیر نمی‌گذارد یک روش عالی برای ارتقاء تنوع زیستی است.

صفحه‌ی اینستاگرام شرکت بوم پایش اصفهان

آینده کشاورزی

بسیاری کشاورزی عمودی را کشاورزی آینده می‌نامند و به حق هم اینچنین است. چرا که بخش عظیمی از جمعیت بشر ممکن است تا سال ۲۰۵۰ به مناطق شهری منتقل شود. در چنین شرایطی رشد جمعیت احتمالاً به رشد تقاضا برای غذای سالم می‌انجامد. از آنجایی که کشاورزی عمودی از آب و خاک به طور کارآمد استفاده می‌کند. می‌تواند به آماده‌سازی برای مقابله با این چالش قریب الوقوع کمک کند. کشاورزی عمودی یک روش باکیفیت برای تولید پایدار محصول است و مطمئنا می‌تواند آینده‌ای را رقم بزند که ما چشم انتظار آن هستیم.

تولید در مقیاس وسیع‌تر

احتمالاً بزرگترین مزیت کشاورزی عمودی کمک به تولید وسیع‌تر محصولات است. می‌دانیم که این روش کشاورزی، کشاورزان را قادر می‌سازد تا به طور مداوم در یک منطقه کوچک محصول تولید کنند و به طور شگفت‌انگیزی میزان تولید را افزایش دهند. در کشاورزی سنتی تولید محصول وابسته به فصل، آب، فضا، منطقه، نور، خورشید و چندین عامل خارجی دیگر است اما در کشاورزی عمودی این وابستگی وجود ندارد در عوض اگر تمام نیازمندی‌ها را برآورده کنید به طور مداوم محصول انبوه تولید خواهد کرد.