زباله هایی که نباید در طبیعت رها شوند!

در این مقاله از شرکت مهندسین مشاوره بوم پایش در اصفهان می خواهیم راجع به زباله هایی که نباید در طبیعت رها شوند! برای شما مطلبی را ارائه دهیم در صورت مفید بودن مطلب آن را به اشتراک بگذارید.

 

زباله هایی که نباید در طبیعت رها شوند!

کدام زباله ها را نباید در طبیعت رها کنیم؟ کدام زباله ها تجزیه ناپذیرند؟ تا پایان مطلب با ما همراه باشید به پاسخ سوالات خود می رسید. برخی از زباله‌ها به آرامی و پس از مدتی در طبیعت تجزیه می‌شوند، اما بعضی از آن ها نه‌تنها قابل تجزیه نمی‌ باشند بلکه اثرات مخربی هم برای طبیعت دارند. برای کمک و نجات دادن طبیعت باید تا دیر نشده هرکس به نوبه خودش از خودش شروع کند. زیرا نجات محیط‌ زیست، نجات انسان است و طبیعت زباله‌دان ما نیست.

مضرات رهایی زباله در طبیعت

پسماند غذاها در محیط‌ زیست، علاوه بر این‌ که چهره‌ طبیعت را زشت می‌کند، جولانگاه انواع حشرات و جوندگان می‌شود که باعث شیوع بیماری‌های عفونی هستند. بیشترین زباله‌های ریخته ‌شده در طبیعت، پسماند غذا، پوست میوه و ضایعات استخوان گوشت و مرغ و ماهی است. اگرچه این زباله‌ها مثل پلاستیک‌ها زمان زیادی برای تجزیه نیاز ندارند، انباشت این زباله‌ها در محیط‌های طبیعی مثل جنگل‌ها، هم در پوشش‌های گیاهی تأثیر می‌گذارد و هم باعث آلوده شدن محیط اطراف می‌شود. از انباشت زباله‌ها در طبیعت شیرابه ‌ای به وجود می‌آید که اگر به درون زمین نفوذ کند، سفره آب‌های زیرزمینی و چاه‌ها را آلوده می‌کند. این آب‌ها در صورتی که مستقیم به مصرف برسند و یا از طریق محصولات کشاورزی و دامی وارد بدن شوند، انسان را مسموم می‌کنند. زباله‌های ریخته ‌شده در طبیعت، فاسد می‌شوند و بوی بدی هم تولید می‌کنند. یکی از گازهایی که زباله‌ها تولید می‌کنند، گاز متان است که قابل اشتعال است و ممکن است باعث ایجاد آتش‌سوزی در محیط شود. علاوه بر زباله‌های خانگی،‌ ریختن ظروف یک ‌بار مصرف در طبیعت ضربه مهلکی بر پیکر محیط زیست وارد می‌کند.

 

رهایی زباله

 

زباله‌هایی مثل انواع ظروف مصرفی پلاستیکی و یک ‌بار مصرف و شیشه‌های نوشیدنی، به حدی دیر تجزیه می‌شوند که اثر آن‌ها تا سالیان سال در طبیعت باقی می‌ماند. این ظروف حتی قابلیت واکنش‌پذیری دارند که زندگی ما و دیگر گونه‌های جانوری را هم شدیداً تهدید می‌کنند.

زباله‌ها تجزیه‌ناپذیر در طبیعت کدام اند؟؟؟

1. بردهای الکترونیکی در طبیعت بسیار دیر تجزیه می‌شوند. تجزیه یک کارت عابر بانک، ممکن است تا حدود هزار سال طول بکشد.

2. کیسه‌های پلاستیکی که باد آن‌ها را همه جا پخش می‌کند هم بیشتر از دریا سر درمی‌آورند. تعداد بسیار زیادی از ماهی‌ها به دلیل بلعیدن همین پلاستیک‌های بزرگ می‌میرند. گروه زیادی از سایر موجودات مثل مرغان دریایی با بلعیدن پلاستیک‌ها و پر شدن معده‌شان از گرسنگی می‌میرند. همچنین گاهی گروهی از پرندگان به محل انباشت زباله‌ها می‌آیند و از آن تغذیه می‌کنند.

3. زباله‌هایی که حاوی فلزات سنگینی مثل یون‌های کادمیُم، روی، مس و سرب هستند باعث آلودگی آب‌های زیرزمینی می‌شوند. ریختن این زباله‌ها به رودخانه و دریاها علاوه بر بالا بردن سطح آب و خسارت به زمین‌های اطراف، جانداران آبزی را هم از بین می‌برد.

4. از سوی دیگر فلزات سنگینی که وارد بدن ماهی‌ها می‌شوند، بعدها از طریق غذا به مصرف ما انسان‌ها می‌رسند.

ریختن زباله ها در طبیعت، موجب آلودگی‌های خاک و آب‌ و تخریب و باعث برهم زدن طبیعت و سلامت جامعه را هم به خطر می‌اندازد. برای تمیز کردن زباله‌ها از طبیعت باید بسیار هزینه شود و هیچ تضمینی هم برای پاک‌سازی کامل آن وجود ندارد؛ پس بهتر راه حل این است که از همان اول زباله‌هایمان را در طبیعت رها نکنیم.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر به بخش تماس با ما مراجعه کنید.