راهکارهای کاهش تولید زباله و بازیافت آن

راهکارهای کاهش تولید زباله و بازیافت آن

راهکارهای کاهش تولید زباله و بازیافت آن

تقریبا هفتاد درصد زباله های اداری کاغذ هستند که با روش های پیشرفته امروزی به کالای مصرفی دیگر تبدیل می شوند. برنامه های بازیافت زباله باعث حفظ درختان و جنگل ها و در کل حفظ منابع طبیعی ما می شود.

تقريبا نصف زباله های يك شركت معمولی را می‌توان بازيافت نمود. برنامه‌های بازيافت باعث حفظ درختان و منابع طبيعی می‌شود. طبق مطالعاتی که صورت گرفته است، حدود هفتاد درصد زباله‌ها‌ی اداری را كاغذ تشكيل می‌دهند كه قابل بازيافت است. دور ريختن هر تن كاغذ، يك متر مكعب از فضای دفن زباله را اشغال می‌کند و از كاغذهايی كه هر سال دور ريخته می‌شود، مي‌توان از تهران تا پاريس، ديواری به بلندی سه متر ونيم ساخت. از مصرف بی‌رويه بپرهيزيد و از ایجاد زباله‌های غیر لازم اجتناب کنید و قبل از مصرف به محيط زيست خودتان فكر كرده و زباله كمتری توليد كنيد. خوشبختانه در محل‌های كار، بازيافت خيلی آسان است و وقت آنچنانی نمی‌گيرد، پس برای شروع از تفكيک مواد زائد و زباله‌ها را در محل كار خود، آغاز کنید.

چند راهکار جالب برای کاهش تولید زباله و بازیافت آن

براي فروش ضايعات برای بازيافت، می‌توانيد با موسسات و يا كسانی كه خريدار چنين موادی هستند تماس بگيريد، مانند سازمان بازيافت شهرداری‌ها. همچنين می‌توان هر چند وقت يكبار مواد بازيافتی را به مراكز مخصوص آن تحويل داد. براي بازيافت و استفاده مجدد مواد در اداره خود، يك برنامه‌ی مناسب تدوين كنيد. لازم است همه كاركنان را از برنامه‌ی بازيافت آگاه سازید.

بنابراین قبل از شروع كار، اطلاعيه‌ای برای همه‌ی کارکنان بفرستيد و آنها را دعوت كنيد كه در يك گردهمايی توجيه برای اين منظور شركت كنند و به آنها آموزش دهيد كه چه موادی قابلیت بازيافت دارند و سيستم بازيافت اداره به چه صورت عمل می‌كند. دفترچه‌های راهنمای بازيافت تهيه و ميان كاركنان توزيع كنيد. فضای محيط كار را برای تسهيل در فرآيند تفكيك و بازيافت زباله و ضايعات در ادارات ساماندهی كنيد. كاغذها، پلاستيك‌ها، شيشه‌ها، قوطی‌های فلزی، پسماندهای آلی و خوراكی (تر) و زباله‌های خاص وخطرناك را جدا كرده و به طور جداگانه نگاه دارید.
تفکیک و بازیافت پسماندهای الكترونيكی

رايانه‌ها و متعلقات و تجهيزات جانبی اسقاط و غير قابل استفاده، تجهيزات الكترونيكی و گوشی‌های تلفن همراه غير قابل استفاده و باطری‌های فرسوده، به طور مجزا نگه داری شوند. رويكردهای نوين را با هدف كاهش ميزان زباله و ضايعات توليدی اتخاذ كنيد. (به عنوان مثال اولويت به خريد محصولات و اقلام مورد نياز به صورت عمده و فله اي و با حداقل بسته بندي در ادارات، انبار يا مكان هایی را برای نگه داری ضايعات گردآوری شده ايجاد كنيد).
با هماهنگی و همكاری شهرداری‌ها، زباله‌های غير قابل بازيافت را با رعايت ملاحظات بهداشتی جمع آوری و دفع كنيد. از سوزاندن زباله‌ها در فضاهاي بيرونی و يا پراكندن آن ها در طبيعت، به جد خودداری كنيد.

بازيافت كاغذهای باطله را به جای سطل آشغال به مركز بازيافت منتقل كنيم.

برای هر كارمندی محفظه‌ی مناسبی برای ريختن كاغذهای باطله قراردهيد. در راهروهای طبقات و كنار دستگاه‌های كپی كه مقدار زيادی كاغذهای دور ريز دارند نيز سطل‌های مخصوص بازيافت كاغذ قرار داده شود و فقط بايد دقت كنيد كه اين ظروف به سطل آشغال تبديل نشوند. همه نوع كاغذهایی از جمله روزنامه، مقوا، نامه‌های اداری و … مجزا نگهداری شوند و در صورت امكان، مورد استفاده مجدد قرار گيرند.

براي بازيافت كاغذهای رنگی انجام مراحل زیادی لازم است، در نتيجه بازيافت كاغذهای سفيد آسانتر و ارزانتر انجام می‌شود. پس بهتر است فقط روي كاغذ سفيد بنويسيم. وجود چسب‌های پلاستيكی روي پاكت ها و جعبه هاي بسته بندي این امکان را دارند که باعث شوند تا آن ها غير قابل بازيافت شوند، بنابراين از چسب هاي كاغذي به جاي چسب هاي پلاستيكی استفاده كنيد. از عرضه كننده هاي كالاها بخواهيد كه از مواد بسته بندي بازيافتي و قابل بازيافت استفاده كنند و درخريد كالاهاي مورد نياز، به اين مساله توجه کامل را داشته باشند و همچنین لازم است که نوشت افزار را به صورت مشترك استفاده كنيد.

به جاي استفاده اختصاصي و فردي، از دستگاههاي دوخت و سوراخ كن‌ها می‌توانید به طور مشترك استفاده كنيد و یا يك مركز استفاده مجدد نوشت افزار يا محل مبادله نوشت افزار براي اقلام بلا استفاده ايجاد كنيد.

صفحه‌ی اینستاگرام شرکت بوم پایش اصفهان

لوازم دفتري را مجدداً استفاده كنيد

به جاي استفاده از مداد هايي كه از چوب تهيه شده اند، از مدادهاي اتود كه مي توان نوك مغزي آن ها را عوض كرد و يا مدادهايي كه از مواد بازيافتي توليد مي شوند، استفاده كنيد و از هر دو روي كاغذ استفاده و سپس بازيافت كنيد. مطالب آرشيوي را به جاي استفاده از كلاسور، به پوشه هاي مقوايي انتقال بدهید. از بكار بردن اقلام يك بار مصرف خودداري كنيد.

از كاغذهای چاپ شده دور ريختنی، به عنوان برگ يادداشت استفاده كنيد. پاكت نامه‌ها را دوباره استفاده كنيد و به دنبال شكلی از طراحی‌ها باشيد كه امكان استفاده مجدد را فراهم كند. (به طور مثال: پاكت‌های قابل چسب كاری مجدد و داراي فضا برای چندين آدرس)
از پاكت هاي ضخيم و جعبه‌های بسته بندي شده دوباره استفاده كنيد. مثلا مهری بر روي آن بزنيد با اين مضمون كه ” برای حفظ محيط زيست از اين پاكت، دوباره استفاده شده است” و يا داخل بسته بندی‌ها يادداشتی با اين نوشتار قرار دهيد كه “ما از بسته‌هايی كه شركت‌های ديگر برای ما فرستاده‌اند برای ارسال اين بسته، استفاده كرديم و سپاسگزار خواهيم شد اگر شما هم برای حفظ محيط زيست همين كار را انجام دهيد”

راه های ارتباطی با شرکت بوم پایش اصفهان