برگ‌های افتاده درختان را نسوزانید

برگ‌های افتاده درختان را نسوزانید

برگ‌های افتاده درختان را نسوزانید

کی از شیوه‌های اشتباه، آتش زدن برگ‌های درختان، باقیمانده گیاهان در مناطق شهری و محصولات کشاورزی است. به‌گونه‌ای که برخی کشاورزان هنگام برداشت محصولات خود، باقیمانده ساقه‌های برنج و گندمی را که برای کشت سال بعد کشاورز مشکل ایجاد می‌کند را می‌سوزانند تا دوباره برای شخم زدن زمین هزینه نکنند. سوزاندن برگ‌ها سبب افزایش آلاینده‌های محیط‌زیستی و اختلال در چرخه‌های طبیعت می‌شود. با انجام این کار و ایجاد حرارت، زیستمندانی مانند جانوران و میکروارگانیزم‌های مفید بوم‌سازگان که در لایه‌های خاک وجود دارند. چرخه حیات را پایدار می‌کنند و موجب حاصلخیزی خاک می‌شوند، از بین می‌روند.

صفحه‌ی اینستاگرام شرکت بوم پایش اصفهان

با سوزاندن این برگ‌ها و نفوذ حرارت در خاک، نمک‌های محلولی که در خاک وجود دارد و موجب حاصلخیزی خاک می‌شود. به نمک نامحلول تبدیل شده و خاک، پویایی و زنده بودن و خصوصیات فیزیولوژیک خود را از دست می‌دهد. وقتی خاک ویژگی‌های زیستی خود را از دست بدهد. دیگر نمی‌تواند رواناب‌ها را در خود جذب کند و در کنترل سیلاب مؤثر واقع شود. این خاک‌ها به‌دلیل از دست دادن ویژگی‌های زیستی و بوم‌شناختی، حاصلخیزی خود را از دست می‌دهند. این وضعیت نیاز بیشتر به کودهای شیمیایی و در نهایت تخریب خاک و آلودگی بیشتر محیط‌زیست را موجب می‌شود.

باقیمانده‌های گیاهان، مواداولیه سلولز را تشکیل می‌دهند و باید به وسیله روش‌های جدید زیست‌فناوری بازیابی شوند. جمع‌آوری این گیاهان برای کشاورزان هزینه‌های بسیار بالایی اعم از حمل‌ونقل، کارگر و شخم زدن در اراضی کشاورزی را در بر دارد. یکی از راهکارهای مناسب این است که شرکت‌های خصوصی فعال در زمینه صنایع سلولزی با انعقاد قرارداد با کشاورزان به‌صورت رایگان ضایعات گیاهان را جمع‌آوری کنند. کشاورزان نیز به‌صورت رایگان این گیاهان را در اختیار شرکت‌های خصوصی قرار دهند.

با جمع‌آوری این ضایعات توسط شرکت‌های خصوصی، هم کشاورز و هم بخش خصوصی سود می‌برند. کشاورزان هزینه‌ای برای جمع‌آوری و انتقال ضایعات نمی‌پردازند و بخش خصوصی نیز با هزینه اندکی از سلولز موجود در گیاهان برای تولید مواداولیه انواع فرآورده‌های سلولزی همچون کاغذها و کارتن‌ها و … استفاده می‌کنند. این فرایند آسیب‌های وارد شده به محیط‌زیست را به حداقل می‌رساند. می‌توان این گیاهان را به «خاک‌برگ» تبدیل و از آن‌ها به‌عنوان کود زیستی کم‌هزینه استفاده کرد.

راه های ارتباطی با شرکت بوم پایش اصفهان


مطالب بیشتر:

گواهینامه صلاحیت خدمات مشاور

ارزیابی اثرات زیست محیطی منطقه گردشگری فدک

ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانه فولاد لرستان