انواع ماسکهای ویژه آلودگی هوا
در ادامه، انواع ماسکهای قابل استفاده در هنگام آلودگی هوا مورد بررسی قرار گرفتهاند.
ماسکهای هوای N95:
ماسکهای هوای N95 از جمله ماسکهایی با حداقل رتبه برای مراقبت از افراد در مقابل آلودگی هوا محسوب میشوند. ماسکهایی با رتبه N95 میتوانند تا ۹۵ درصد از ذرات معلق PM2.5 آسیبزننده را فیلتر کنند. این ذرات معلق از جمله ذراتی هستند که احتمال استقرار آنها در هوا بیشتر و احتمال اینکه از طریق استنشاق وارد ریهها شوند، بسیار زیاد است. هنگام استنشاق، PM2.5 میتواند در بینی، گلو، ریهها و یا حتی سیستم گردش خون نشست کند. یک مطالعه علمی نشان میدهد که ذرات معلق PM2.5 منجر به رسوب پلاک در شریانها میشوند که خود موجب سخت شدن شریانها و به طور غیر مستقیم، بروز حمله قلبی میشود.
در هنگام خرید یک ماسک N95، باید دقت کرد تا ماسکی را تهیه کرد که دریچه هوای مناسبی برای هدایت کردن هوای بازدم داشته باشد. این قابلیت مانع از ایجاد رطوبت اضافی و در نتیجه ممانعت از شکلگیری مِهی از رطوبت در اطراف بینی و چشمها میشود. انواع بسیار زیادی از ماسکهای N95 وجود دارد که فرد میتواند برای تهیه گزینه مورد نظر خود اقدام کند.
ماسکهای هوای N99 و N100:
ماسکهای هوای N99 و N100 قادر به فیلتر کردن ذرات معلق PM2.5 موجود در هوا تا ۹۹ و ۹۹/۷ درصد به طور موثر هستند. اگرچه، این ماسکها، مانند ماسکهای N95 قادر به مقاومت در برابر روغن یا آلایندههای بر پایه روغن نیستند. برندهای گوناگونی در دنیا ماسکهای N99 را تولید میکنند. برای این رتبه از ماسکها نیز گزینههای گوناگونی موجود است که برخی از آنها متداولتر و ارزانتر هستند. اما هنگامی که بحث از استحکام ماسک یا تجربه کاربری میشود، نیاز به بررسی بیشتر در میان گزینههای موجود است. پیدا کردن ماسکهای N100 کار به مراتب دشوارتری است و احتمالا به سادگی آنها را نتوان در هر داروخانه یا فروشگاه اینترنتی پیدا کرد.
ماسکهای هوای P95 و R95:
ماسکهای دارای رتبهبندی P نسبت به آلایندههای مبتنی بر روغن مقاومت دارند؛ در حالی که ماسکهای دارای رتبه R فاقد این خصوصیت هستند. هر دو این نوع از ماسکها بسیار گران هستند و معمولا، بیشتر مصارف صنعتی دارند تا شخصی.
صفحهی اینستاگرام شرکت بوم پایش اصفهان
مطالب بیشتر:
انواع آلودگی هوا در فضاهای سرپوشیده